top of page
_edited.jpg

SUFFELLESSEN MET BO

Ontdek de magie van de HONDENTAAL

foto tanne.png

"Ontdek de Magie van de hondentaal',
Kinderen leren veilig en vrij omgaan met honde

In het lesprogramma ' Ontdek de Magie van de hondentaal',  leren kinderen hoe ze veilig met honden kunnen omgaan.  Welke taal zowel de hond als zij zelf zonder woorden spreken en nog veel meer. 

 

In drie lessen leren  de kinderen de lichaamstaal van honden begrijpen en hoe hier mee om te gaan.

 

Het doel van de lessen is, honden leren kennen zodat er meer begrip, plezier en veiligheid ontstaat .  De taal van de hond leren kennen helpt om meer plezier aan honden te beleven maar het helpt ook  het aantal hondenbeten bij kinderen te verminderen en de angst voor honden te veranderen. 

 

In dit toffe lespakket leren de kinderen ook dat honden en andere dieren,  begrip en respect verdienen.  We hebben elkaar allemaal nodig.

 

Al met al drie super leuke interactieve lessen over taal, liefde, dieren en respect voor elkaar. 

BO en ik komen graag pootjes geven :-) 

Wat gaan we doen?

Ontdek de Magie van Hondentaal - Een Betoverend Leerpakket voor Scholen

Welkom bij "Ontdek de Magie van Hondentaal"! Dit betoverende leerpakket is speciaal ontworpen voor scholen om kinderen van 6-12 jaar kennis te laten maken met de fascinerende wereld van hondentaal. Door middel van interactieve lessen en inspirerende gastlessen zullen de kinderen leren communiceren met honden en een dieper begrip ontwikkelen voor deze trouwe metgezellen.

Wat bieden we:

  1. Lesbrieven en opdrachten: Bij dit leerpakket ontvangt de docent een uitgebreide lesbrief, gebaseerd op het verhaal "Bo en Tanne: Een Magisch Avontuur in Hondentaal". De lesbrief bevat gedetailleerde instructies en opdrachten die de docent kan gebruiken om de lessen voor te bereiden. Het lezen van de lesbrief en het doen van de opdrachten is verplicht om het maximale uit de lessen te halen.

  2. Interactieve Lessen: Kinderen krijgen onder begeleiding van een gastdocent les over de hond en onze communicatie. Ze zullen leren over kalmerende signalen, effectieve communicatie met honden en respectvolle hondenverzorging. Elke les wordt live gegeven. 2 lessen zonder en 1 les met hond. De oefeningen en opdrachten zijn erop gericht om middels plezier en beleving, kennis en vaardigheden van de kinderen rond de omgang met honden en elkaar te vergroten.

  3. Les met BO erbij: Als hoogtepunt van het leerpakket zal BO de hond uit het boek, bij de laatste les aanwezig zijn om de kinderen persoonlijk kennis te laten maken met hondentaal. Ze passen toe en maken mee wat ze geleerd hebben.

 

Wat levert het op:

  1. Dieper Begrip: Door deel te nemen aan dit leerpakket zullen de kinderen een dieper begrip ontwikkelen voor de emoties en behoeften van honden. Ze zullen leren hoe ze signalen kunnen herkennen en interpreteren, waardoor ze beter kunnen communiceren met honden en hun relatie met deze prachtige dieren kunnen versterken.

  2. Vertrouwen en Veiligheid: Kinderen zullen leren hoe ze respectvol met honden kunnen omgaan en hun eigen gedrag kunnen aanpassen om het vertrouwen en de veiligheid van de hond te vergroten. Dit zal bijdragen aan een positieve interactie met honden en mogelijke pijnlijke situaties voorkomen.

  3. Empathie en Verantwoordelijkheid: Door het begrijpen van hondentaal zullen de kinderen empathie ontwikkelen voor de emoties van dieren en het belang van verantwoordelijkheid in de omgang met huisdieren. Ze zullen leren om op een zorgzame en respectvolle manier met honden om te gaan.

geluks foto lief.jpg

Wat leren de kinderen?

Eigen taal

Honden hebben net als mensen een eigen taal. Blaffen, springen, spelen, grommen, tanden laten zien dat kennen veel mensen, maar bedoelen honden eigenlijk met dit gedrag? Een hond vind net als mensen dingen leuk en niet leuk. En met hun lichaamstaal, hun oren, hun haar, de stand van de staart en kop laten ze dit allemaal zien.

Deze taal kennen en herkennen maakt omgaan met honden veel fijner en veiliger voor mens en hond. 

Het verhaal neemt de kinderen mee in deze taal. Wat herkennen ze?

Read More >

Storytelling

I’m a paragraph. Double click me or click Edit Text, it's easy.

Read More >

DESIGN

I’m a paragraph. Double click me or click Edit Text, it's easy.

Read More >

Consulting

I’m a paragraph. Double click me or click Edit Text, it's easy.

Read More >
oefening.jpg

VRAAG HIER EEN GRATIS PROEFLES AAN

De proefles komt snel je kant op. 

BO KOMT SNUFFELEN
BIJZONDERE LESSEN TUSSEN KIND EN HOND

Honden op school, honden in het bos, honden thuis.

Je vindt ze overal. Het contact tussen hond en mens gaat niet altijd goed.

Leer in deze lessen dingen over honden, maar ook over mensen.

Super leuk, interactief en waardevol. Kinderen zullen er 100% thuis over gaan vertellen. 

bottom of page